CIFRA 13

Prin prisma Tarotului numărul 13 reprezintă Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizează de fapt o transformare, un eveniment care se termină pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintă terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4,  numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

La creștini, la Cina Cea de Taină au fost 12 invitați (Apostolii). Dar a venit și al 13-lea – Iuda Iscariotul, care l-a trădat pe Iisus. La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

13 este ziua în care au fost arestați Cavalerii Templieri, în 1307. În 1314 Marele Maestru Templier Jacques de Molay este ars pe rug. Se pare că, datorită influenței puternice asupra populației de rând a imaginii Cavalerilor Templieri, acesta este motivul pentru care i s-a conferit o semnificație aproape mistică, malefică a acestui număr.

La capitolul 13 din Evanghelia Sfântului Ioan, după anunțarea trădării lui Iuda, Iisus profețește negarea lui Petru.

– Capitolul 13 al Apocalipsei este rezervat Anticristului și Bestiei.

– În Psalmul 13, este scris: „Nebunul zice in inima lui: Nu este Dumnezeu”.

– Conform unei statistici neoficiale se pare că din 10 persoane, la 7-8, cifra 13 le aduce ghinioane și doar la 3 ea este una benefică.

5. Apollo 13 a fost singura misiune ratată pe Lună. Un rezervor de combustibil a explodat, iar vieţile astronauților au fost puse în pericol. Din fericire, aceștia s-au întors cu bine pe Terra. Apollo 13 a fost lansată la ora 13 și 13 minute. Accidentul s-a petrecut pe 13 aprilie.

7. Cuibul vrăjitoarelor era format din 13 femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *